Вироби з гарбуза своїми руками: майстер-клас з вибору плода та фото вдалих композицій
Гарбуз – це соковита і корисна баштана з плодами тривалого періоду зберігання. Визнання у кухарів та домогосподарок овоч отримав завдяки смаковим, поживним та корисним властивостям.
Яскраві кольори, види форм та розміри залучають майстрів народної творчості, дизайнерів та аматорів до виготовлення осінніх виробів із гарбуза.
З історії виробів
У країнах Північної Америки в індіанців овоч вважався сакральним, здатним продовжувати молодість та виліковувати хвороби.
Пізніше європейці, які мігрували на континент, привезли з собою традицію святкування Дня всіх святих з обов’язковим використанням гарбузових ліхтарів як незамінні прикраси свята.
У Стародавньому Китаї плід використовували для виготовлення оберегів від злих духів, судин для рідини. У китайській медицині вважалося, що гарбуз очищає енергетику людини, тому її ставили біля ліжка хворого.
У Росії з давніх-давен баштанну культуру вирощували на зиму для приготування поживної, насиченої вітамінами їжі. Під час сватання нареченої викочували плоди на вулицю як відмову від небажаних наречених.
Найбільший в історії гарбуз був вирощений бельгійським фермером у 2016 році.Вага плода склала 1190 кг.