Димогенератор своїми руками – фото димогенераторів для холодного копчення мяса, риби та ковбас у домашніх умовах

Димогенератор своїми руками: важливі елементи агрегату, правила його збирання та техніка безпеки

Досить складність відшукати людину, що вертає ніс від аромату копченої риби або м’яса. Ці ласощі люблять багато, але магазинні копчені продукти припадуть до смаку не всім.

Основна причина — у складі майже немає натуральних інгредієнтів, небезпечні компоненти, що використовуються для «апгрейду» смаку, і часто халатне ставлення до технології виробництва копченостей.

Тому більшість любителів йдуть іншим шляхом – вибирають варіант самостійного покрокового складання димогенератора. Про це, власне, і йтиметься у цій статті, матеріал буде корисний саморобам, які люблять домашні копченості.

Знайомство з пристроєм агрегату

Важливі вимоги до агрегату:

  • він повинен працювати автономно довгий час;
  • найкращу температуру не встановити без додаткового пристрою — системи охолодження;
  • необхідно багато диму, цей важливий нюанс — запорука прискореного копчення продуктів.

Найбільш важливу роль в агрегаті відіграє топка та тріска. Труба, що об’єднує 2 відсіки, може бути прибрана в землю або на відкритому місці. Це робиться для того, щоб smoke міг охолоджуватися.

Незважаючи на широкий вибір димогенераторів, зібраних власноруч, схеми та креслення їх будови практично не відрізняються.