Гусениці з яблук
Щоб змайструвати ці вироби з фруктів своїми руками, необхідно взяти шість невеликих яблук (для однієї гусениці). Плоди можуть бути зеленого або зелено-червоного кольору. Знадобиться 6-8 ягід темного винограду та 10 невеликих (1,5 см у діаметрі) кілець з моркви.
Потрібні будуть зубочистки – для кріплення, петрушка та квітки ромашки – для прикраси.
Етапи роботи
- Перш за все, знайти відповідну підставку, де буде розміщуватися вироб. На плоску поверхню (підійдуть будь-які підноси або блюдо) викладаються петрушка і квітки ромашки. Полянка для гусениці готова.
- Потім майструється безпосередньо гусениця. П’ять яблук кріпляться між собою зубочистками, тим самим утворюючи тіло. Голова робиться за допомогою шостого фрукта, прикріпленого до першого яблука у вертикальному положенні.
- Два морквяні кільця прикріплюються по одному до двох зубочисток, які фіксуються до яблука. Вийшли дві ніжки. У гусениці буде 10 ніжок. Те ж саме робиться з чотирма яблуками – 2 лапки на кожне яблуко.
- Для очей необхідно розрізати одну невелику темну виноградину на дві частини. Одну половину використовуємо для очей, другу – для рота.
- На дві зубочистки надягають по три ягоди винограду, які фіксуються до голови. Вийшли вусики гусениці.
- Прикрасити голову можна капелюшком, виконаним з барвистого картону, або квітами, тому гусениця виглядатиме набагато цікавіше.