Вироби з гарбуза своїми руками: 93 фото ідеї осінніх виробів з гарбуза та насіння

Вибір плоду для творчості

У світі налічується близько 20 видів рослини, які поділяються на їстівні та декоративні сорти. Для виготовлення і виробів з гарбуза своїми руками можна використовувати будь-який сорт у свіжому або висушеному вигляді.

Переваги осіннього овочів:

  1. Довгий термін зберігання
  2. щільність плода, що дозволяє якісно його обробити та проявити фантазію майстра
  3. забарвлення, що привертає увагу, і химерні форми

Для художньої роботи підходять лише цілі плоди без вм’ятин та подряпин. При виборі або зрізі гарбуза бажано залишити 5-10 см стебла – це додасть виробу природної оригінальності, допоможе підсушити овоч без внутрішнього загнивання.

Вироби з висушеного гарбуза

Бахчева культура добре піддається природному сушінню. Зрізаний плід зберігають у сухому приміщенні, що провітрюється, час від часу перевертаючи і перевіряючи на цілісність.

Про стадії готовності матеріалу для роботи можна дізнатися за його вагою та внутрішнім звуком. Сушений овоч стає легким, зі стукотом насіння всередині при струшуванні. Закінчується природне сушіння зазвичай до літа.

При використанні висушеного матеріалу можна отримати міцніші вироби ручної праці.Частіше до такого способу підготовки вдаються при створенні виробів з декоративного гарбуза.

Процес висушування можна значно прискорити, підготувавши яскраві прикраси до осінніх свят.