Правила прискореного сушіння
- Уважно помити овоч у мильному розчині, висушити
- Зрізати верх гострим ножем, вичистити ложкою м’якоть до товщини 1 – 1,5 см із шкіркою
- Залишки м’якоті затерти наждачним папером, продезінфікувати хлоркою або спиртом
- Покласти гарбуз у сухому добре провітрюваному місці, попередньо набивши порожню порожнину газетою.
- Змінювати папір усередині в міру вбирання соку.
Принципи роботи
Робота з висушеним гарбузом відрізняється від роботи зі свіжозібраним. Виготовлення прикрас із плоду виготовляють у кілька етапів:
- Перед роботою над сухим овочом потрібно промити його зсередини водою, вийнявши насіння
- Очікуваний візерунок спочатку наноситься на копіювальний папір, потім на шкірку за допомогою шила
- Нанесення малюнку виконується лобзиком або приладом для випалювання, починаючи з центру візерунка
- Всі зрізи обробляються наждачним папером
- З фарб вибирають акрилові. Не рекомендується покривати вироби лаком.
Висушений овоч добре підходить для виготовлення ваз, шпаківень, інших довговічних прикрас для дому та саду. Для створення робок з гарбуза на тему «осінь» частіше використовують свіжі плоди.