Димогенератор своїми руками – фото димогенераторів для холодного копчення мяса, риби та ковбас у домашніх умовах

Димогенератор своїми руками

Зробити цю конструкцію можна і власноруч.Такий варіант має безліч переваг, оскільки дозволяє заощадити кошти.

Використовуємо вогнегасник

Нам знадобиться порошковий вогнегасник. Потрібні також інші елементи та інструменти:

  • димовідвідна труба;
  • мідна трубка діаметром 10 мм;
  • комп’ютерний вентилятор (кулер, що встановлюється в системі охолодження, старі кулери можна придбати за копійки);
  • ніпель, згін, трійник (3/4);
  • штуцер;
  • болгарка;
  • свердла;
  • тиски.

Насамперед підготовка: вогнегасник трясуть, прибирають порошок, що залишився, грунтовно чистять. Детальна інструкція зі збирання:

  1. Відкручують кришку, прибирають балон із вуглекислим газом.
  2. Відміривши від дна 3 сантиметри, висвердлюють 2 отвори для піддувалу, їх діаметр 1 см.
  3. Трубку розрізають на 2 відрізки: один повинен бути в 2 рази більший за другий. У ньому просвердлюють отвори для подачі повітря, встановлюють у кришку ніпель та трійник, а також пластикову пробку з отвором для тонкої трубки.
  4. Зі зворотного боку загвинчують димохідну трубу.
  5. Стикують димохід та кулер ноутбука, він замінить нам компресор.
  6. У вогнегасник ставлять пружину, виготовлену з товстого дроту. Її кріплять сталевим прутком, кінець його вставляють у ніпель.
  7. Закладають тирсу або тріски.